top of page

Den ultimate guiden for vedlikehold av tørrdrakt

Oppdatert: 13. okt. 2022

Vi dekker de viktigste trinnene du burde iverksette for å forsikre deg om at tørrdrakten er i like god stand neste år som den var i fjord. Vi hopper rett på sak:


  1. Etter dykking

Etter en morsom dag med dykking er det altfor lett å bytte om, sette seg i bilen og ta en debrief etter dykket og ta igjen vennene dine. Men det er best å ikke utsette vedlikeholdet. Dette er en dårlig vane, spesielt hvis du dykker i saltvann. Å ta seg tid til å følge disse enkle trinnene vil gi utbytte i det lange løp uten en skygge av tvil.


Skyll tørrdrakten

Det anbefales å skylle tørrdrakten med ferskvann innvendig og utvendig etter dykking. Jeg innser at det ikke alltid er praktisk å skylle innsiden av drakten etter hver dags dykking, siden du sannsynligvis ikke vil være i stand til å tørke drakten over natten, noe som fører til et kaldt vått dykk neste dag.


For å skylle drakten din trenger du en kleshenger som er bred nok til å holde vekten og sterk nok til ikke å kollapse og knekke. The Waterproof Hanger tilbyr deg alt dette i en kleshenger designet med vilje for å beskytte dressen din mens den tørker. Mitt beste tips er å sørge for at tørrdrakten er med glidelås på FØR du begynner å skylle den av. Dette vil ikke bare holde innsiden tørr hvis du dykker dagen etter, men det vil også tillate deg å skylle tørrdraktens glidelås grundig, vaske forseglinger og spyle ventiler effektivt.


Dårlig lukt?

Noen ganger er det ikke nok å bare skylle med ferskvann. Det er sant at dette vil fjerne overflatesalt og møkk og hjelpe, men hvis drakten din har nådd "det stadiet" og den lukter som det som bare kan beskrives som våtdraktfunk, må du oppskalere rengjøringsverktøyene dine. McNett Wet & Dry Shampoo er spesielt utviklet for å fjerne den lukten. Det vil gi dressen din en mye mer grundig rengjøring, som er nødvendig fra tid til annen.


Glidelåsen bør få litt pleie etter hvert dykk. Ta en gammel tannbørste og "gjør en renere leppefisk" mellom hver av tennene på glidelåsen. Hvis du kan, vil vi anbefale varmt ferskvann til denne oppgaven.


Når du vet at du ikke dykker dagen etter, anbefales det på det sterkeste å skylle innsiden av drakten. Dette forhindrer at dressen får en oppbygging av møkk og kroppslukt som kan samle seg over tid. Tørk av innsiden av drakten med en fuktig klut. Hvis du har montert støvler, skyll disse innvendig og tørk med et håndkle. Eventuelle gjenstridige flekker kan vanligvis flyttes med mildt såpevann.