top of page

Dykking i Norge

Oppdatert: 3. des. 2022

Et land med utrolig naturlig skjønnhet, dykking i Norge er noe å legge til listen over ting du kan gjøre på ferien. Norge tilbyr et bredt utvalg av dykkealternativer som inkluderer spennende drivdykk, vrak og dykking med spekkhoggere. Vanntemperaturene er kjølige og varierer mellom 15 grader om sommeren i enkelte områder, til iskaldt om vinteren. Tørrdrakt anbefales.
Foto: Finn Refsnes


Lofoten er kjent for sin enorme naturskjønnhet. Selv under vann fortsetter de naturlige vidunderne. Det krystallklare vannet rundt Lofoten er hjemsted for et overflod av fiskeliv, tareskog og spennende vrakdykk. Øyene er også populære for hvalsafari, og spesielle dykketurer arrangeres i spekkhoggersesongen i januar og februar. Rundt denne tiden finner den største ansamlingen av spekkhoggere i verden sted på Nordvestlandet på grunn av den høye tettheten av sild. Bodø lufthavn tilbyr flere daglige flyvninger til forskjellige flyplasser i Lofoten som Leknes lufthavn.


Dykking i Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrømmer, er lett et av de mest spektakulære drivdykkene på planeten. Foruten spenningen ved å dykke disse strømmene, er det oksygenrike ferskvannet hjem til et bredt spekter av fisk, planter og skapninger. Saltstraumen er lett tilgjengelig med bil, tog, buss, båt eller fly, kun 30 km fra Bodø by.


Det er utmerket vrakdykking i Norge. Både Narvik og Sørlandet tilbyr muligheten til å dykke noen interessante vrak fra andre verdenskrig, inkludert engelske, tyske og norske skip, og til og med et jagerfly. Det er god togforbindelse til Narvik fra Stockholm, og Kristiansand på Sørlandet har gode forbindelser til alle ordførerens skandinaviske flyplasser, samt forbindelser med tog og buss.


Mairitmt liv i Norge

Dykkested Hottane i Møreområdet er et fint