top of page

Ditt første sett med dykkeutstyr: En kjøpers veiledning

For en ny dykker er kjøp av dykkeutstyr det siste trinnet for å ta fullstendig eierskap til din nye hobby. Men hvis du er nylig sertifisert, hvordan skal du vite hvilket dykkeutstyr du skal kjøpe?


Slapp helt av! Mellom rådene våre og instruktørens hjelp, vil vi ha deg utrustet på kort tid. Det er nyttig å tenke på å kjøpe dykkeutstyr i to faser:

først, de grunnleggende tingene du trenger til timen;

for det andre, de viktigste delene av livsstøtte - regulator, BCD og dykkecomputer.

La oss starte med det grunnleggende dykkeutstyret.


Fase 1: Det grunnlegende utstyret


Maske


I et hav av utvalg finnes det en god regel: Velg den som passer for deg.


Hva den gjør - Masken skaper et luftrom foran øynene dine som lar dem fokusere under vann. Neselommen lar deg utjevne lufttrykket i masken når du går dypere.


Hva du skal se etter - En god vanntett passform. Majoritetene av våre masker passer de fleste ansiktsformer. Her er en to-trinns regel for idiotsikker masketilpasning:


1. Se opp i taket og plasser masken i ansiktet uten å bruke stroppen. Den skal hvile jevnt uten å falle lett av. Trykk den gjerne litt inn i ansiktet for å skape et lite vakum.


2. Se fremover. Plasser masken på ansiktet uten å bruke stroppen og inhaler forsiktig gjennom nesen. Masken skal forsegles lett på ansiktet ditt. Forsiktig: En sterk innånding vil lukke mindre lekkasjeområder og ugyldiggjøre denne testen.